top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Lill-Skansen

Uppdaterat: 30 jan. 2022


I lördags var mitt barnbarn Greta och jag på Skansen. Det var en härlig höstdag och vi njöt av att vara tillsammans och få se alla fina djur. Jag var mest fascinerad av björnarnas lek medan Greta tyckte att sälarna var spännande.När jag kom hem till Småland igen gick jag ut tidigt på morgonen för att ta in hästarna och ge dom frukost i stallet så att de var redo när hovslagaren skulle komma. Där mötte oss våra tre kattungar. Den modigaste av dem kurrade högt. När jag mockade hästarnas lösdrift kom de alla tre och gjorde mig sällskap. När jag mockade ankhuset kom alla ankorna, och den modiga kattungen in och skulle se vad jag gjorde. Kände mig uppmärksammad och väldigt välkommen. Alla vill vara tillsammans hela tiden.


På andra sidan Svadis box i stallet ligger gärna de tre kattungarna.

Hästarna kommer glatt i hagen.

Den lille modige satt och kurrade på mina ben när jag stod på knä och mockade i ankhuset. Han kände sig lite hotad när hela flocken kom in för att se vad vi gjorde. Jag fick bära ut honom när jag var klar. ;)


Ankorna blev alldeles till sig när de fick nytt vatten i sina baljor.Det badades och plaskades överallt.Riktigt badkalas!Sen låg de och torkade i solen på sin favoritplats mitt i händelsernas centrum.

Tills Perlito kom och bossade.I vedhögen bakom ladan trivs kattungarna också. De föddes ju faktiskt i vedförrådet.Och över allihopa och alltihop vakar vår älskade Cane Corso Jiemba.

Det är en underbar välsignelse att få LEVA tillsammans med djur. Vi har vårt eget Lill-Skansen, som vi njuter av varje dag.

21 visningar

Comments


bottom of page