top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Hemester!

Uppdaterat: 5 dec. 2022Denna underbart varma och sköna sensommarvecka har vi unnat oss att koppla av. Rikard har upptäckt mitt trädtält, där han glömt både tid och rum flera gånger!Medan hästarna lär känna varandra i lugn och ro har vi passat på att göra lite utflykter.

Vi har varit i, vad vi kallar vårt lilla Toscana, som ligger på den vackra bördiga östra sidan av sjön Åsnen, norr om Urshult, där äppelodlingarna trängs och där man längs vägen, förutom äppelmust även, kan köpa nyskördade grönsaker i en öppen gårdsbod och gös från sjön i fiskrökeriet.Från Lunnabacken ser man hela den stora sjön med alla öar och där finns en nyöppnad mysig restaurang, med B&B, där vi åt deras goda vegetariska buffe.


En dag var Rikard iväg själv till Karlshams havsbad, efter lunch på populära Vägga fiskrestaurang i hamnen.Kristianstad är bara en timme härifrån och liksom Karlshamn är det en mycket trevlig stor mindre stad. När vi hade lämnat in min dator för reparation visade Rikard mig den vackra Tivoliparken.Vi är så vana att jobba från morgon till kväll att såna här små utflykter känns busiga.

Vi har ju naturligtvis inte bara slappat, för att bara nämna några saker har vi (som alltid) vattnat, och återigen vattnat, röjt en kubik taggrankor (björnbär, slånbär och rosor) i skogshagen, skördat och gjort 10 kg sylt av björnbär, skördat 10 stora vitkålshuvuden (för att rädda dem undan kållarverna!) och nu väntar 15 kg tomater på att bli sås. Vi ska inviga konserveringstryckkokaren, the All American pressure canner.

Har man djur så har man alltid arbete, även när man har hemester. Den här veckan har vi förutom mockning och utfodring även klippt vingar på de nu fullvuxna ällingarna, skrapat bort styngflugeägg på hästarna, klippt klor på Jiemba och klippt klövar på fåren.Så kommer vi ihåg vilan igen och lägger oss i hästhagen, eller sätter oss i fårhagen, andas in alla dofterna och njuter, innan vi låter sjön svalka och rena oss. Fårens och hästarnas feta päls ingnodda på våra händer löses långsamt upp och tacksamt hör vi regnet smattra mot taken. Innan vi somnar.

Denna ovanligt underbara sensommarvecka.
31 visningar

Comments


bottom of page