top of page

Andra gången gillt med nya tryckkokaren och annat smått och gott

  • Skribentens bild: mariawaxin
    mariawaxin
  • 1 okt. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 5 dec. 2022

Visste ni att man behöver mäta exakt avståndet från innehållet till locket i glasburken och ange exakt vilken nivå över havet man befinner sig på för att ställa in koktid och tryck när man skall tryckkonservera?

ree

Det var en hög tröskel och nervös inlärning med vår nya "pressure canner" men efter ett misslyckat första försök fick vi till det.

ree

Bildtext: Den första omgången hamnade i frysen. (Vi som vill vänja oss av vid frysarna!)


ree

Slutet gott, allting gott. Rikards fantastiska tomatsås finns nu på glasburkar för vinterns rätter!


Annat smått och gott


ree

Delia gör pumpasoppa. jag fick hjälpa henne med skalet. Nästan så man behövde yxa!



ree

Rikard gjorde vitkålssoppa av de några av de 10 vitkålshuvudena vi räddade undan kållarverna.



ree

Godaste efterrätten: Kladdkaka med Oatleys chokladglass och havtorn.

ree

Jag fick en havtornsbuske i Morsdags present av barnen.



ree

Granola med egna bär. Sommarens sista dahlior. Cikoriakaffe.👌


1 kommentar


Gäst
03 okt. 2022

Underbart med konservering med tryckkokare. Är du nöjd med tryckkokaren och vilket märke är det ? /Jana

Gilla
Skärmavbild 2021-01-06 kl. 23.11.41.png

CONNECT for more info about paintings, books or life :

Mail

Tack för att du hör av dig!

bottom of page