top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Jord

Uppdaterat: 27 jan. 2022


Learning by doing

Det händer mycket på gården just nu. Markarbetet för orangeriet är klart och den sandiga jorden, som de har grävt bort, ligger nu i den blivande odlingen. I en annan del av trädgården ligger en jordhög av annan kvalitet; komposterad hästgödsel som är full av brännässlor och behöver varmkomposteras för att bli av med ogräsfröna. Där finns också lövhögar, gödselhögar, kvisthögar, grushög och högar av gammal halm och hö. Vi kallar den den delen för Jordfabriken.

Imorgon kommer leveransen av lecablocken, som vi ska bygga odlingslådor, så idag ska jag gräva med Alfred, för att skapa plana ytor att bygga lådorna på.

Imorgon kommer också maskleveransen! :)

Det verkar som vi vet vad vi håller på med, men i själva verket, frågar vi vår mentor, läser och tittar mycket på You Tube. Learning while doing. Imorgon kanske jag berättar om våra första stapplande steg med varmkomposterna.

Annat som snurrar

Ska pröva skritta Perlito idag och se om han är ok efter sparken av Svadi. De har fortfarande inte gjort upp om rangordningen. En lång kamp om herraväldet i flocken.

Vår volontär, Juljana från Österrike är ledig ett par dagar för att campa, (-4 igår natt! ). Njuter lite av att vara själva igen.

Läser på Facebook att en vän äntligen har fått resa tillbaka till sitt hemland Israel. Jag avundas henne inte. Skulle inte åka dit för allt i världen. Lyssnar på nödrop därifrån dagligen.

Ser vulkanutbrott live från Island.

Genom mitt fönster ser jag nya sjöfåglar i vattnet. Nere i hästhagarna har vi oväntat besök. Stora tranor! Känns lite som Eden då. Eller i alla fall Gosen. ;)

Så tacksam att få bo här.

12 visningar

Comments


bottom of page