top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Svadi, Hero och Perlito

Uppdaterat: 17 apr. 2023


🎚💔20220519,

12 gradig hovbensrotation p g a fång

Svadi från Snickaregårn, 2006, islänning som vi köpte senvåren 2020 framförallt som sällskap till Perlito, för att vi inte trodde att vi skulle kunna behålla Hero. I andra hand som en snäll och lättriden familjehäst, som Rikard och barnbarn skulle kunna lära sig att rida på. Han är jättetrevlig, men tuffare än vi trodde. Han har klättrat i rang och är numera på plats 1 i flocken.


 

🎚💔 20220701

Historico FL (Fama Lusitanos), 2012, korsning lusitano/kallblodstravare, som jag köpte i början av 2013 när han precis var avvand vid 6 månaders ålder. Han skulle bli Maths, min avlidne mans, häst när han skulle jobba mindre och börja rida. Då Rikard och jag flyttade till vår nya gård utvecklade Hero fång och han hängde mycket löst ett tag. Jag trodde inte att han skulle klara sig. Men vi lyckades häva sjukdomen och efter ett halvår vågade jag till och med börja rida honom. Han var låg i rang och den allra ljuvligaste varelse, men när jag red in honom på nytt var han lite bortskämd och hade en räv bakom varje öra. Jag visste inte var jag hade honom, så ofta bad jag Rikard följa med nör jag ville rida ut. Han har förkärlek för Rikard och följer honom som en hund.

Han var även mycket fäst vid Svadi och jag tror att han kanske utvecklade fång en andra gång på grund av sorg. Juni 2022 var en tung månad då Hero hade så ont att vi valde att ta bort honom. En mycket saknad häst, särskilt för Rikard. 

Till salu!

På grund av att fodervärden ska studera på annan ort och att jag, av hälsoskäl, inte kan ta tillbaka honom är den här guldklimpen till salu!

Perlito, 2009, lusitano med okänd härstamning. Jag har haft en PRE-hingst och en PRE-korsning tidigare, men Perlito har mest karaktär av dem alla. Jag köpte honom osedd som hingst på nätet. Hade tittat på hästar med tjurfäktningsblod länge och när jag så annonsen föll jag pladask.

Hanär smart och lär sig blixtsnabbt. Han är också bufflig, har starka reaktioner och åsikter, men går alltid att övertala. Samtidigt bär han bussigt runt på både nybörjare och barn. Det finns något moderligt över honom. Han är rolig eftersom han är så uttrycksfull. Han skulle passa utmärkt som boskapshäst eller få uppgifter att lösa där han får använda hjärnan. Intrinzen träningen har frigjort så mycket i oss båda: glädje, stolthet, stora rörelser, motivation att utforska ännu mer och att överföra allt detta till ridningen. Vi håller på att bli ett bra team. Jag ser framför oss hur vi rider Working Equitation, tjurfäktningsträning * och beridet bågskytte. Kanske med bara halsring till slut. Vägen dit är mycket tålamod, kärlek, humor och True Connection. Älskar honom!


* Hatar tjurfäktning, men sättet de tränar på och den speciella blodslinjen beundrar jag.

60 visningar

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page