top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Om

Uppdaterat: 4 dec. 2022

Skrivande

Vad jag minns har skrivandet funnits i mig sedan 12-årsåldern. När Maths och jag var på 8 månader lång bröllopsresa i USA, började jag skriva resedagbok och fantiserade om att skriva en roman om mina morföräldrars liv i Eritrea och Abbessinien. Det blev ingen roman då, men jag började på en journalistutbildning när vi kom tillbaka.

Hittills var jag som mest produktiv medan mina fyra barn var små, då jag skrev, och gav ut, tre böcker. Två av böckerna var självbiografier, som jag skrev åt andra, och den tredje var en egen barnbok.

Förutom att intervjua huvudpersonerna i böckerna jag "spökskrev" har just intervjuer varit lite av min favoritgren inom det professionella skrivandet. Utifrån intervjuer blev det många artiklar och reportage som frilansjournalist under 90-talet, innan mitt intresse för teknik och internet tog över och jag utbildade mig till webbmaster. Under det första decenniet på 2000-talet blev det mest redaktörskap för webbplattformar, som t ex 5 år på Folkhälsoinstitutet som Folkhälsomyndigheten hette då. Då jag saknade skrivandet tog jag tjänstledigt på halvtid ett år för att gå på Kreativt skrivande på Mittuniversitetet, vilket var väldigt utvecklande.

Under de senaste tio åren har det inte blivit något skrivet. Den stora gården Trollebo, som vi ägde 2012 - 2020, tog all tid och kraft. Under den tiden blev jag också änka, tog hand om min mamma som flyttade ner till mig i Småland, och 2015 gifte jag om mig. I april 2020 flyttade Rikard, mamma och jag till vår egna gemensamma gård Midingstorp, där vi nu har kommit i ordning och sakta men säkert till ro.

Så nu tar jag bladet från munnen, lägger fingertopparna på tangenterna och börjar skriva igen. Den här bloggen; A Place of Safety, Apos, känns som ett helt rätt steg att ta just nu.

I kategorin Utgivet i menyn finns de böcker jag givit ut, kanske någon opublicerad dikt och så småningom nya alster.


Hästar och metoder

En stor anledning till att jag har haft ett långt uppehåll i skrivandet är nog att jag har (för) många passioner. Hästar är som en del av mig, och hästar tar mycket tid. Sedan jag var 10 år har jag älskat hästar och de senaste 15 åren har jag haft den stora förmånen att ha egna hästar. De är mina vänner, stresshanterare, måbrapiller och tillsammans med dom blir jag mitt bättre jag. De är underbara och lär mig så mycket. Om livet. Om mig själv. De för ihop mig med fantastiska människor, som lär mig ännu mer. Tack vare hästarna har jag bl a kommit i kontakt med True Connection och Healing of the Heart, metoder som har förvandlat mig och mitt liv.

Det kommer självklart att finnas en kategori, som bara handlar om våra hästar och vad vi hittar på tillsammans. De går på lösdrift 24/7 minst 360 dgr om året. Vi leker mycket, tar långa promenader tillsammans, tränar Working Equitation och ska börja med Beridet bågskytte.


Hälsa, Maths död, mer hälsa

När jag var i 18-årsåldern funderade jag på att studera till naturläkare. Det blev inte så, men intresset för naturen och hälsa har jag alltid burit med mig. Kanske ligger det i generna; min gammelmorfar var homeopat, (min morfar traditionell läkare) och min mormor var mycket hälsomedveten. När mitt första barn Linda var bebis 1980 skrev de i marginalen i hennes BVC journal "Mamman miljöaktivist". De tyckte tydligen att det var udda att jag gav mitt barn hemmagjort biodynamiskt potatismos istället för köpt barnmat på burk.

När Maths fick cancer 2012 lade jag allt annat åt sidan för att hjälpa honom att bli frisk. Jag sökte över hela världen för att hitta framgångsrika naturliga behandlingsmetoder och jag fann dom. Tyvärr upptäcktes hans cancer för sent, den var spridd på fler ställen i hans kropp, och han försämrades snabbt. Han dog i december 2013. Det var ett hårt slag för mig och mina barn; att han, som var så kraftfull och stark, kunde bli så sjuk. Och dö! Trots att "mina metoder" inte kunde rädda honom, behöll jag tron på kostens betydelse för vår hälsa och min tro på naturliga botemedel blev snarare starkare. Skapelsen är fantastisk och jag vill alltid lära mig mer. Jag kommer att skriva om hälsa, odling och mat i Prat om mat i menyn.

Tro

Djuren och naturen har haft stor betydelse för mitt sätt att tolka skapelsens ursprung. För mig är det det naturligaste i världen att det finns en kärleksfull Skapare och jag blir dagligen hänförd över allt det fantastiska Han har gjort. Att lära mig Hans vägar och lära känna Honom, och Hans Son, är min största passion, mitt livs mening och en ära bortom ord. Jag bär på en visshet, ett orubbligt Hopp att denna jord kommer att återupprättas till det Eden, den var från början. Det som var kommer igen. I Världen som ska komma, Olam Haba, kommer allt att bli upprättat. Ett fascinerande mysterium att upptäcka dagligen redan nu, min största glädje. Varje morgon är lika spännande; att öppna Bibeln och se vad Han vill visa mig och lära mig. Timmarna bara flyger iväg när man studerar Ordet! Ni som är nyfikna kan läsa mer om i kategorin Tro i menyn.


Barn och barnbarn och ny man

Andra glädjeämnen i mitt liv är mina fyra underbara barn, tre döttrar och en son. Så fina och speciella, var och en rikt utrustad med vackra personligheter. Gåvor till mänskligheten, som jag har fått förtroendet att lotsa in i det här märkliga, som kallas livet. Sedan 2018 har jag även ett litet barnbarn, starka finaste Greta som mirakulöst nog lever ett nästan vanligt liv trots att hon föddes i v 25.

Genom min nya kärlek och livskamrat har jag blivit berikad med ytterligare 2 vuxna bonusbarn, med partners, och 6 härliga bonusbarnbarn, som jag alla tycker mycket om.

Att Rikard och jag fann varandra, i våra respektive svåra situationer, ser jag som ytterligare ett underverk. Liksom hur vi fördes till våra böners nya gemensamma drömgård.

Världen som vi känner den går mot sitt slut


Det som känns viktigt för mig just nu är att förmedla mina tankar om den tid och den värld vi lever i. På en egen blogg kan jag skriva mer fritt om det som jag tycker är rätt och sant. Den information som de största tidningarna och TV-kanalerna världen över, och speciellt i Sverige, ger ut, överensstämmer inte med min tolkning av läget. Jag har valt att undersöka mycket och ser igenom direkt missinformation och ibland rena lögner. Ni ser själva hur kanal efter kanal på internet tar bort inlägg, varnar och stänger ned konton för att de inte finner innehållet förenligt "med deras regler". Jag råkade själv ut för det medan jag var kvar på Facebook. Som jag ser det är detta synliga uttryck för att det pågår en global konspiration mot mänskligheten just nu. Det är inte många som förstår vad som händer. Därför vill jag med egna, och andras, ord på ett personligt sätt, föra fram det jag känner till i ljuset. Med hänvisning till källor jag anser trovärdiga. I kategorin Nutidsorientering hamnar inlägg av den sorten. Här kanske jag får hålla på utan "faktagranskning", ett tag i alla fall.

Tack för att ni har överseende med att bloggen byggs upp under gång. Jag fyller på allteftersom.

Återigen välkommen och känn dig som hemma på A Place Of Safety!

Apropå intervjuer, under FAQ kan du läsa en, som jag gör med mig själv.

83 visningar

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page