top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

True Connection

Uppdaterat: 2 jan. 2022

Ledaren: Förstår du inte?

Du: Nej!

Ledaren: Låt mig förklara bättre. Om jag säger så här då?

Du: Jaha, då är jag med.

Ledaren: Vad bra! Då försöker vi.

Du: Jag kan inte!

Ledaren: Vänta, vi börjar om. Jag hjälper dig. Vi gör det tillsammans.

Du: Ok.

Ledaren ler, vet att det kommer att gå bra. Kanske inte idag, eller nästa vecka, men det kommer att gå. Förr eller senare. Och vi har inte bråttom.

True Connection är en ledarskapsmetod, som har sitt ursprung i Natural Horsemanship. Grundaren Ingela Larsson-Smith var Parelli-instruktör i England med 5000 elever. Utifrån den bakgrunden och erfarenheten plus mycket personlig talang, har hon förfinat och utvecklat Parellis horsemanship till "energi som känns som kärlek" och mentala bilder vars energi hästen kan tolka och förstå ryttarens intention. Det kan låta flummigt, men det handlar om flockintelligens och är faktiskt hur hästar talar med varandra. Ingela har inte skrivit något eget material om True Connection*, och här planerar jag att beskriva denna fantastiska metod med mina egna ord och upplevelser. Jag har varit i England på kurs för henne två ggr och varit värd för en kurs i Sverige. Jag är med i hennes online-utbildning, är personlig vän och har hennes tillåtelse att skriva om True Connection på svenska. Hon är den person, som har betytt mest för mig i min personliga utveckling, som människa och som hästmänniska.

I Ingelas värld är Gud med i alla delar av hennes liv, så även när det gäller hästarna, och det finns därför en stark andlig sida i True Connection. Hennes främsta drivkraft är egentligen att människor ska bli helade, för att bli bra ledare i sina egna liv och därmed för hästarna. Healing of the heart heter den metoden och den har betytt väldigt mycket för mig och min nuvarande man. Vi började vårt äktenskap med 10 dagar i Healing of the heart terapi i USA.* Mer om det kommer du att kunna läsa här.

13 visningar

Comments


bottom of page