top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Jag har börjat måla!


No name Acrylic pour på kakel

I ett halvår har jag tittat på konstnärer på You Tube och studerat hur de målar. Nyfikenheten har gått över till ett äkta intresse och nu har jag gjort om halva vårt allrum i Annexet till en atelje. Konstformen, som jag har fastnat för heter Fluid Art eller Acrylic Pour och det går ut på att man häller färg på canvas, eller annat material som t ex kakel, sen vippar man duken tills man fått en komposition man är nöjd med. Man kan manipulera färgen på många olika sätt; hårfön, stekspade, hushållspapper, sil och många fler metoder. Man vet aldrig riktigt hur resultatet blir och det är spännande. Det kan bli jättefint, eller bara en enda sörja. Tröskeln är låg och det är jätteroligt.

Den här målningen gjorde jag ikväll. Den har inget namn än. Jag hällde färgslattar, som jag ville bli av med, i en mugg som jag tömde på en kakelplatta. Först blev det för mycket grönt, som jag helt enkelt tippade bort, lutade kakelplattan så att det gröna rann av. Sen skapade jag en växt i färgen genom att dra linjer med en glassspinne. Sist doppade jag en uppblåst ballong i den spillda färgen och duttade dit blommor. Känner mig som som ett barn på upptäcksfärd. Spännande!

27 visningar

Comments


bottom of page