top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Gatupojkar i Brasilien får en framtid

Uppdaterat: 27 jan. 2022


På hästranchen Wild horses farm I Brasilien tränar, utbildar och skickliggör H4O, Horses for Orphans, unga killar, som av olika anledningar hamnat på gatan eller på barnhem. Tillsammans med Ingela och Richard Larsson-Smith och hästarna lär de sig engelska, livskunskaper och ett yrke.

"Raising up leaders to impact the world" är mottot.

Till ranchen kommer volontärer från Europa och USA för att hjälpa till med matlagning, praktiska gårdsysslor och andlig vägledning. Grunden i verksamheten är kärleken till Gud och de föräldralösa. * Ingela var en mycket framgångsrik hästtränare, med 5000 elever, i England när hon tog en paus för att söka vägledning för framtiden. Då hörde hon frågan " Vill du hjälpa mig ta hand om de föräldralösa?" Hon visste att den som ställde frågan var Jesus och hon blev överväldigad av visshet om att detta skulle bli hennes framtid. Hon skulle börja i Afrika, fortsätta i Brasilien och Kina.


Ingela gav upp hela sin framgångsrika träningsverksamhet och tog de första stegen i Mozambique. På vägen har hon träffat Richard och sedan många år gör de allt tillsammans. De började hjälpa f d gatupojkar på ett befintligt barnhem i Brasilien, genom att ta dit vildhästar och lära pojkarna att hantera och rida hästarna. Ingela har utvecklat en metod, som heter True Connection. Hon var en av Pat Parellis toppstudenter och undervisade i hans metoder. Dessa har hon nu förfinat och förenat med Healing of the heart, en metod för helande av ens inre, något som föräldralösa har extra stort behov av.

Även hästarna blir helade från trauman. Och volontärerna.


Nu har Ingela och Richard flyttat verksamheten till den egna ranchen, där flera av pojkarna som var med från början har mognat in i ansvars- och ledarroller. De tar emot hästintresserade från trakten runtomkring och lär dem i sin tur True Connection, från marken och från hästryggen. De har prövat Ingela och Richards Gud och sett att Han är god och hjälper gärna andra barn med hästarnas hjälp.


Mer att läsa på H4O på Facebook och på www.horsefororphans.com.


Pojkarna behöver (mycket) mat, hästarna behöver mycket mat, gården behöver ständigt repareras och utvecklas och Ingela och Richard har själva stora behov för att klara av att göra det de gör. De har ingen lön utan gör allt detta i tro på att Gud förser.

Jag är månadsgivare till verksamheten för att jag vet att detta är så väl investerade pengar. De hjälper unga män, som har räddats från det farliga livet på gatan till en meningsfull framtid. Jag har följt detta projekt i snart 10 år och är så glad att få medverka. Ännu har vi inte sett fullheten av de här pojkarnas betydelse.

Ett annat motto är nämligen "Att de fattiga ska hjälpa de rika".


Här kan man ge med Paypal.


Jag har en låda med böcker, som Ingela har skrivit om grunderna i True Connection framför allt som läroböcker till pojkarna. De är mycket handfasta med mängder av bilder. Om någon är intresserad kan ni maila genom formuläret längst ned på sidan. All förtjänst går till H4O.


* Psalm 10:14 But you, God, see the trouble of the afflicted; you consider their grief and take it in hand. The victims commit themselves to you; you are the helper of the fatherless.


12 visningar

Comments


bottom of page