top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

De små liven och andra stora händelser

Uppdaterat: 30 jan. 2022

Förra helgen fick vi äntligen träffa Sanna, Marcus och Greta? De har varit sjuka och jag har varit sjuk i 3 veckor så äntligen .....

Lilla Anki passade på att kläcka 7 st små dunbollar till allas lycka när de var här.

Det är mycket glädje och tacksamhet. Men även tårar.

Sorgen över ondskan i världen; över onda människors manipulation med våra kroppar, att så många är blinda och döva över det globala genexperimentet som pågår och delad sorg med dem som tar konsekvenserna av sitt uppvaknande och t ex känner sig tvungna att flytta

ifrån sin livspartner, eftersom de inte vill riskera sin egen hälsa, när han/ hon låter sig besprutas.

Jag väljer att fokusera på det som är gott och på vad man kan göra. Hämtar styrka i Bibeln. Just nu är det de sista dagarna innan pingst, och jag läser de sista psalmerna i Psaltaren. Har läst tre psalmer om dagen sedan påsk. Det är femtio dagar emellan. På hebreiska heter pingst Shavuot och det betyder femtio. Yahoshua, som Jesus förmodligen kallades, undervisade lärjungarna i fyrtio dagar efter sin uppståndelse från döden, sedan skulle de vänta i tio dagar, fyrtio plus tio blir femtio, på det som Fadern utlovat. Den heliga Ande! På pingsten blev de förvandlade. Istället för rädda och fega blev de modiga och outtröttliga budbärare av det goda budskapet! De levde under romerskt tyranni men efter att den heliga Ande* kom över dom brydde de sig inte längre. De brydde sig endast om att höra och göra Faderns vilja, med den heliga Andes hjälp. Denna personlighetsförvandling och nya kraft kan vi alla få. Längtar!

Vi behöver den kraften för att beskydda det som är heligt!

En annan kraftkälla är naturen med allt det underbara som växer i det fria. Sanna, Greta, Marcus, Svadi och jag tog en promenad till bäcken vid hjorthägnet, där jag plockade boklöv, björklöv, granskott och harsyra. Det blev en fräsch och supernyttig smoothie av det.


I växthuset plockar vi nu underbara gröna blad av nya sorters sallat. Vad sägs om Wasabisallad

t ex!? Jättegod!

Härliga dagar med mina kära tog alltför snart slut och det blev vardag igen. Även om det är hårt jobb att bli självförsörjande så kan man inte ha det bättre än vad vi har det. Efter dagens slit blir det ofta härliga ridturer med trevliga medryttare. Vår volontär Noah är en välsignelse. Han hjälper oss så mycket och Jiemba älskar honom. :)

Plötsligt fick vi besök av vänners vänner, en jättetrevlig fembarns familj som vill bort från Stockholm och kan tänka sig att flytta till Småland. Hon är från Eritrea (jag har mina rötter i Eritrea och Etiopien) och han studerar till örtterapeut. Och har tävlat islandshäst! Så mycket gemensamt! Vi får se vad som händer. Livet är spännande!Uppdatering lör 22/5: De köpte den stora gula gården på andra sidan sjön!!! Vi har fått underbara grannar! Plötsligt händer det!


Vår pergola är nu färdigbyggd och målad. Rikard satte upp de 20 jordgubbsamplarna på pelarna. Det blir en härlig uteplats. Orangeriets stomme är uppe och även den rödmålad. Nästa vecka kanske den blir klar. Eller det är nog önsketänkande. Om tre veckor kanske.

Nu ska jag plantera om tomatplantorna i stora hinkar så att de hinner växa till sig så att de är redo när orangeriet är klart.

Nästa vecka skriver jag kanske mer om odlingslådorna. Att toppa med markduk eller inte - det är frågan. Kanske får ni se när vi ympar in nya äpplesorter i de gamla vildaplarna i den förfallna äppelträdgården. Och hur vi skyddar ällingarna mot skator och katter. Glad pingst!

* Den helige Ande är ett feminint ord i den hebreiska grundtexten. Det är en "mindblowing" upptäckt, som har betytt mycket för mig och även förklarar mycket.

De tre blålila bilderna föreställer 1) Normala blodkroppar, 2) Blodkroppar efter vaccin 3) Blodkroppar en längre tid efter vaccin.

47 visningar

تعليقات


bottom of page