top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Varmbänk i växthuset del 1

Uppdaterat: 27 jan. 2022


Idag började vi förberedelserna för att göra en varmbänk i lilla växthuset. Vår volontär Juljana, från Österrike, och jag skurade och sköljde plastväggarna och taket. Det hanns inte med förra året eftersom vi flyttade hit då. Men nu blir det fint och plantorna får mer sol.

Tanken är att varmbänken ska värma upp så att vi kan plantera ut den groende salladen inne i matsalen, som vi har förvandlat till ett Nursery. För två år sedan gjorde jag detta på vår förra gård Trollebo och natten efter att varmbänken var klar sjönk utomhustemperaturen till - 18! Jag trodde det var kört, men döm om min förvåning när innertemperaturen i varmbänken ändå visade 67 grader!


Vårt fina stormsäkra växthus på Trollebo, som jag byggde av arvet efter min pappa.

Här puttrar varmbänken på Trollebo under tunga mattor som nattskydd.


Imorgon bygger vi lådan i det lilla växthuset, här på Midingstorp, samlar material och fyller. :)

12 visningar

Comments


bottom of page