top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Vad döljer sig under färgen?

Sedan jag började måla den 20 september har jag spenderat de flesta kvällar i Studion och testat olika tekniker; acrylic pour på kakel, tapet och canvas, collage och nu mer abstrakt. Det är inte lätt när man inte vet hur färger, penslar och underlag fungerar, men det roliga är att testa och se vad som händer. För det mesta blir det inte så bra så då får man improvisera snabbt och kasta sig in i ett räddningsuppdrag.

Den här veckan har jag testat maskeringsfärg för första gången. Tecknade av en .... på duken och fyllde i konturerna med maskeringen. Sen målade jag över allting med indigo blå, graphite grey, silver pearl, sky blue pearl, gold pearl och titanium white och lät det torka.

Nu är det spännande ögonblicket här. Ska det gå att skrapa fram det jag tecknade under färgerna? Och vad är det?

Ja! Det lyckades!

Frågan nu är "Hur går jag vidare med denna målning?"

-Rör den inte! säger Rikard.

Jag håller inte med. Den är inte klar. Vad tycker ni?

23 visningar

Comments


bottom of page