top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

SÅLD! Minst och vackrast! Rolig allroundhäst söker likasinnad ny människa. Min fina Perlito!

Uppdaterat: 18 juni 2023

Perlito har nu flyttat hem till sin nya människa, Marta i Hillerstorp utanför Värnamo. Jag är väldigt glad för den lösningen, även om det då och då hugger till i hjärtat.

Perlito, den beigebruna, tillsammans med sina vänner på Trollebo Gård.


Han förlorade sina två bästa vänner för ett år sedan och fick akut omplaceras hos fodervärd, där han har haft det jättebra. Nu ska fodervärden börja plugga på annan ort och jag kan av hälsoskäl inte ta tillbaka honom.


Perlito är en påhittig och smart kille av mindre modell, 153, som man har roligt tillsammans med. Dirty palomino, mörkare på sommaren med guldmetallic glans och mer beige på vintern. Silverfärgad man och svans. Han är definitivt en stark personlighet. I yngre dagar kunde han vara bufflig och dominant, men det har slipats bort med åren. Hos mig klev han ned i rang när vi skaffade en islänning. Hos fodervärden fungerar han bra med alla, även sto. Han är nu 14 år, jag har haft honom sedan 2014. Drömde om en lusitano med tjurfäktningsblod, som jag kunde rida WE på. Det blev Perlito! 😊, som jag importerade från Spanien med okänd härstamning. Vi har haft så mycket roligt ihop; WE-träningar, uteritter både ensam och i sällskap, frihetsdressyr och framförallt Intrinzen som han verkligen älskar. Han tycker om att hoppa också, men p g a mitt ointresse (läs hinderskräck) har han inte fått göra det så mycket med ryttare. Tyvärr var gården vi hade under den tiden alldeles för krävande med stor verksamhet och hästarna kom i andra hand utbildningsmässigt, så han är fortfarande bara på basnivå. Han är känslig för energi och intention och flyttar fint sidvärtes. Har ridit honom bettlöst de senaste 8 åren och han kan stanna på utandning.


Perlito kräver tryggt ledarskap, tålamod, stort hjärta och sinne för humor. Han är absolut ingen problemhäst, men en stark personlighet som uttrycker känslor och vilja. Med rätt person kan han gå hur långt som helst. Galoppen är hans bästa gångart. WE, fälttävlan, hoppning, tricks .... Han fungerar väldigt bra med belöningsbaserad hantering och träning.


Lättlastad, tycker att det är spännande med nya miljöer och bekantskaper.


Älskar att bli duschad. Lätt att sko.


Regelbundet checkad och behandlad av equiterapeut och tandläkare.


Lättfödd, men när de andra två hästarna fick fång klarade han sig och hos fodervärden går han på fri tillgång.


Har gått på lösdrift sedan 2014.


Mer gas på hemväg än på utväg.


Kan provridas hos fodervärden i Gislaved.


En mycket rolig häst som nu söker en likasinnad. 80 000.


Utprovad 2020 sadel, D&P Camino, kan köpas till.


Vid intresse ring mig, Maria Waxin Lehmann, på 070 758 43 64, eller maila på maria.waxin@gmail.com.

39 visningar

Comments


bottom of page