top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Förberedelsedagen

Uppdaterat: 30 jan. 2022

I flera nätter hade det regnat på ridbanan så tidigt igår morse passade vår sommarvolontär Delia och jag på att rida där innan nästa oväder, med stormbyar, skulle dra in. Sommarens högtryck har gjort det svårt att rida där p g a dammet, så vi har hägnat in en fjärdedel, som vi vattnar ibland. Nu när det äntligen var lite svalare var jag taggad på att träna Igen på ridbanan. Delia red Hero jättefint. Nu gör de t o m galoppvolter! Men det var inte det jag skulle berätta idag.

Det var ju förberedelsedagen jag ville skriva om: Preparation day.

Vi vilar på sjunde dagen i veckan. Lördagen är en dag då vi vill ha extra mycket tid för att läsa och reflektera, vila från alla måsten och njuta av det vi har. Vi försöker också vila från nyheter och annat negativt. Vi tar tid att prata med barn och barnbarn, träffa vänner och studera Bibeln lite djupare än man hinner till vardags.

För att kunna göra det försöker vi planera, handla och laga mat i god tid innan helgen. Det är det som är förberedelser. Det är inte alltid det blir i så god tid. Alltid händer det något på gården, som behöver fixas. Men den här veckan åkte våra senaste gäster på onsdagen och vädret blev sämre, så när Delia kom till orangeriet och levererade en massa nyskördade grönsaker, var det jag som ställde mig i köket.Det är fantastiskt att äntligen få frossa i ekologiska grönsaker. Det finns knappt att köpa här i trakten! Spenaten, palmkålen och den gröna och röda grönkålen är redan 40 - 50 centimer höga och behövde tas om hand. Kålrabbin började också bli klar. Liksom gurkan i lilla växthuset.

Medan jag gjorde grönkålssoppa (5l!) hjälpte Delia Rikard att gräva ner stora stenar runt dammen, som han håller på och anlägger. Hon studerar till ingenjör med inriktning vatten och tycker att det är roligt att bygga saker.

Soppan fick högsta betyg: "Det var den godaste soppa du har gjort!", sa Rikard.

Efter lunch gjorde Delia mig sällskap för att lära sig lite om hur man kan tillreda grönsakerna.


Grönkålen repas och sköljs.

Och förvälls, kokas några minuter.

Förutom soppa blev det 1 kg pesto.

Delia hade även plockat två korgar tall- och granbarr, 70 tradigt vatten på det i en kastrull, så får det stå i ett dygn och dra. Det blir ett gott te, som vi dricker varmt och kallt. Det boostar immunförsvaret med ämnet suramin, som är särskilt bra mot spikproteinerna, som de vaccinerade kan överföra.


Av palmkålen blev det fyra plåtar palmkålschips, ingnodda med olivolja och flingsalt.


Gurkorna i lilla växthuset är väldigt krispiga och söta och tillsammans med en massa vitlök och turkisk oatgurt blev det 2 l underbar tzatziki. Så gott!


Vi pressade vätskan ur gurkorna med en potatispurépress och det gröna gurkvattnet hamnade i


blendertillbringaren tillsammans med det ni ser och grönkål, palmkål, spenat och tallbarrsté.


Smoothien blev så nyttig att klockorna stannade. Till och med Delia, som inte tycker om gröna blad, tyckte att den var god! Hemligheten är att alltid ha i något sött (vindruvor och äpplen), något starkt, (ingefära och chili) något beskt (citronskal), något surt (citron) och något salt (buljonpulver). Då blir det alltid gott!


Blendertillbringaren blev så full att jag var tvungen att ta ur lite. Det blandar vi med Jiembas kött imorgon.


Ganska trötta, men nöjda, avslutade vi denna förberedelsedag med pasta med pesto på spenatbädd, tzatziki bredvid och Reko kyckling som topping. Allt utom pastan och kycklingen är från gården. Tomaten heter Delicious och växer i orangeriet.


Eftersom det fortsatte regna idag fortsatte jag av ren glädje att baka ett par filmjölksbröd

och glutenfria morotsfrallor. Det blir gott till frukost och till grönkålsoppan, som blev över.

I kylskåpet står tallbarrste, grön smoothie och flädersaft, så dricka finns det också.


Önskar att jag kunde förbereda varje helg så här bra. Det är en fantastisk känsla att få till det och vara så väl förberedd. Vilodagen blir verkligen vad den är menad att vara när man har förberett. Jag ska försöka att fortsätta på det här spåret.

I min värld är vilodagen också är en bild och påminnelse av Fridsriket, som ska komma till Jorden. Då kommer vi som väljer att följa Yeshua Messias här och nu att få lära oss mer av honom, och även få lära andra, Hans vägar. Många lämnar, och kommer att lämna, den Vägen. Men många vaknar, och kommer att vakna (i sista sekunden), Fler och fler inser att "hela världen är i den ondes våld" och den tilltagande ondskan hjälper människor att välja och följa Ljuset, Johannes 14.

Det är märkliga tider vi lever i. Det är helt galet faktiskt. Tyvärr tror jag att det bara kommer att bli värre och värre. Skapelsen kommer att skaka av sig det onda, de onda. Det kommer att se ut som Jordens undergång, men det är en övergångstid. Transition time. Den onde har bara en begränsad tid. Den tid, som människan gav upp ansvaret för av den här Jorden. Denna tid kommer den onde att använda för att förstöra så mycket och så många som möjligt. Han siktar in sig på att få så få som möjligt skrivna i Livets bok, göra oss omänskliga, förändra vårt DNA. Genexperimentet som pågår på hela mänskligheten just nu förändrar människor till kontrollerbara hybrider. De nanopartiklar, som injiceras, kommer att förbinda med Vilddjurets kontrollsystem. När 5G slås på i full kraft.

Det som sker nu finns beskrivet i Bibeln, i Uppenbarelseboken, i Daniel. Bland annat.

Var och en har ansvar för sitt eget liv. Alla måste välja. Många har redan valt. Men många kan fortfarande förbereda sig. Det är jobbigt att förbereda sig. Det kräver en insats. Man behöver tid, som man inte har. Man blir trött och vill bara att allt ska återgå till det "normala". Men det finns inga ord för hur jobbigt det kommer att vara för dom som inte förbereder sig. I Bibeln står det att det kommer en vila för dom som vill tillhöra vår Skapare, vår Fader i Himlen. Det är det kommande Fridsriket, som väntar. Då krig och strid, osämja och hat inte längre kommer att få plats. Därför att de som väljer det nu, inte kommer att följa med. De kommer att falla på eget grepp. De kommer inte att finnas. Att gå in i Himmelriket, som kommer att vara på Jorden, liknas i Bibeln vid en bröllopsfest. Man måste vara inbjuden. Man måste känna Brudgummen. Man måste ha olja i sin lampa så att man kan se. Man måste vara förberedd!

Det handlar inte om att vara perfekt eller bara göra rätt. Jag har gjort mer fel än de flesta i mitt liv. Allvarliga fel. Men jag har valt att erkänna mina felsteg, min ondska, vända mig ifrån den, börja gå mot ljuset, tillsammans med Han som kallar sig Världens Ljus. Han har makt att förlåta. Allt. Och göra allting nytt. Jag har fått kraft från ovan. Blivit helad och framför allt fått ett Hopp, som bär mig igenom allt. Det kommer att bli fred på Jorden. Jag vill vara med att bygga upp den nya världen. Det kommer att bli fantastiskt med Yeshua, som regerar i rättfärdighet, och lär oss alla den Vägen.

Då ska vi göra om vapen till jordbruksredskap. Det är det vi kommer att göra. Rensa upp, göra om och göra rätt. Som det var tänkt från början. Innan vi gav bort vårt arv. Blir så spännande! Nu börjar snart Sabbaten. Ska bara ge djuren mat. Rikard är på väg hem från Skåne, där han har spelat bowling med Valter, 9 år.

Shabbat Shalom!

🙏❤️

56 visningar

Comments


bottom of page