Visste ni att man behöver mäta exakt avståndet från innehållet till locket i glasburken och ange exakt vilken nivå över havet man befinner sig på för att ställa in koktid och tryck när man skall tryckkonservera?
Det var en hög tröskel och nervös inlärning med vår nya "pressure canner" men efter ett misslyckat första försök fick vi till det.
Bildtext: Den första omgången hamnade i frysen. (Vi som vill vänja oss av vid frysarna!)
Slutet gott, allting gott. Rikards fantastiska tomatsås finns nu på glasburkar för vinterns rätter!
Annat smått och gott
Delia gör pumpasoppa. jag fick hjälpa henne med skalet. Nästan så man behövde yxa!
Rikard gjorde vitkålssoppa av de några av de 10 vitkålshuvudena vi räddade undan kållarverna.
Godaste efterrätten: Kladdkaka med Oatleys chokladglass och havtorn.
Jag fick en havtornsbuske i Morsdags present av barnen.
Granola med egna bär. Sommarens sista dahlior. Cikoriakaffe.👌
Underbart med konservering med tryckkokare. Är du nöjd med tryckkokaren och vilket märke är det ? /Jana